Ką dovanoti vaikams iki 1 metų Kalėdų proga - 5 paprastos idėjos

Ką dovanoti vaikams iki 1 metų Kalėdų proga - 5 paprastos idėjos

Kalėdų Seneliui su vyresniais vaikais paprasta – jie savo svajones ir troškimus išdėsto laiške. Telieka išsiųsti nykštukus, kad nepastebėti atgabentų svarbųjį paštą. O kuo pradžiuginti mažiausius – dar 1-erių neturinčius, kalbėti nemokančius ir dėl to dažnai net padiktuoti laiško negalinčius vaikiukus? Šių dienų dovanų dovanėlių pasirinkimas, oi koks platus, tačiau renkant dovanas mažiausiems labiausiai Snapė siūlytų dėmesį teikti kokybei, praktiškumui ir ilgaamžiškumui. Geriau dovanoti mažesnį daiktą, bet pagamintą iš saugių, natūralių medžiagų. Taip saugosime ne tik mažųjų sveikatą, bet ir aplinką – kokybiški žaislai, drabužiai ar kiti kasdienybės daiktai vėliau galės džiuginti dar ne vieną mažylį.

Skirtingo amžiaus vaikus džiugina skirtingos dovanos. Ir jų kaina bei kiekis - tikrai nėra svarbiausia. Snapė Kalėdų Seneliui siūlo 5 paprastas idėjas, kurios palengvins nelengvą dalią ir nudžiugins mažuosius.

1. Geriausia dovana - smagi dovanos pakuotė

Gal būt nustebinsime, bet kūdikiai dar nesupranta, kas yra dovana ir kodėl jos atneša Kalėdų Senelis. Taip, naujas nematytas žaislas juos sudomins ir pradžiugins, bet tiek pat emocijų jiems sukels dovanos žaismingas įpakavimas ar tiesiog spalvingas įpakavimo popierius. 

Tai nereiškia, kad mes nerekomenduojame dovanoti dovanų tokio amžiaus vaikams, tiesiog siūlome tokio amžiaus vaikams daugiau dėmesio skirti praktiškumui. Supakuokite šventiškai, spalvingai ar originaliai kas tikrai reikalinga, pavyzdžiui: miegmaišis, migdukas, įvairiausi pledai, pirmieji valgymo indai bei įrankiai, kombinezonai, žaidimų kilimėliai, įvairiausi kramtukai ar grojantys, raminantys žaislai ir kt.

2. Praktiškos dovanos

Gražiai supakuokite ir dėkite ne tik įvairius žaisliukus, bet ir gražų žieminį ar rudeninį kombinezoną, pirmuosius batukus ar rūbelius. Žinoma, galima dovanoti kombinuotą dovaną, kuri tiktų ne tik mažyliui, bet ir mamai. Juk laiminga mama - laiminga šeima!

3. Viena didelė dovana

Įteikti dovaną mažyliui nori ne vienas Kalėdų senelis, todėl kartai dovanų krūva būna didenė už patį gavėją. Tad gal būtų naudinga pasikalbėti su visais Kalėdų seneliais ir pasiūlyti susijungti ir padovanoti vieną didesnę dovaną, kuri džiugintų vaiką ir tėvus ilgesnį laiką. Tai galėtų būti maitinimo kėdutė, montessori bokštelis, čiuožyklos, minkšti žaidimų moduliai, žaidimų kilimėliai, kamuoliukų baseinai ir t.t.

4. Lavinamieji žaislai

Jei vis dėlto nusprendėte dovanoti žaislą, siūlome rinktis raminančius, atpalaiduojančius, lavinamuosius, vaiko raidai naudingus žaislus, su kuriais jam būtų ir smagu, ir jis galėtų lavinti tam tikrus savo įgūdžius. Patirtis rodo, kad niekada neprašausite su rūšiavimo žaislais. Jie įdomūs kūdikiui – jis lavina smulkiosios motorikos įgūdžius, liesdamas skirtingas figūrėles bei bandydamas jas įtaikyti į tinkamą vietą. Su jais veiklos randa ir vyresni vaikai.

5. Pirmosios knygutės 
Šiuolaikiniai tėveliai nelaukia, kol vaikas pradės pats kalbėti, kad jam skaitytų knygas, todėl drąsiai galite rinktis ir tokią dovaną. Jei ne dabar – tai ji naudinga bus jau visai greitai. Jei norite, kad kūdikis pats jau galėtų knygutes patyrinėti ir susipažinti - dovanokite medžiagines knygeles. Tokios knygutės ne tik leis mažyliui jos saugiai "paragauti", paliesti, sudomins, bet ir tikrai užims kuriam laikui.

Bet visų svarbiausia nepamirškime, kad dovanas gauti yra smagu, bet ne jos svarbiausia! Kad ir kiek metų Jūsų vaikui, kad ir kokią dovaną nuspręsite jam įteikti, visų pirma, ugdykite supratingumą, kad Kalėdos visų pirma yra jaukumo, šeimos ir meilės šventė. Nes praėjus dešimtmečiui vaikas nebūtinai prisimins, ką gavo per Kalėdas, tačiau visada jaus Jūsų sukurtų tradicijų šilumą.